Παναγιωτίδης, Νίκος

Ο Νίκος Παναγιωτίδης κατέχει διδακτορικό στη Διεθνή Πολιτική και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το ίδιο Ίδρυμα έχει πάρει πτυχίο Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας.

Είναι δημοσιογράφος στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Από το 2008 έως το 2010 ήταν επισκέπτης λέκτορας Πολιτικών Σπουδών στο American College στη Λευκωσία. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται, μεταξύ άλλων, στη Μέση Ανατολή, στο Κυπριακό πρόβλημα, στην αραβοϊσραηλινή διένεξη και σε θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά διεθνολογικού ενδιαφέροντος του εξωτερικού. Αρθρογραφεί τακτικά στον Τύπο και σε διαδικτυακά ενημερωτικά portal του εξωτερικού για θέματα Διεθνών Σχέσεων. Είναι επίσης επικεφαλής του ιστότοπου ΓΕΩΠΑΜΕ με αντικείμενο ανάλυσης την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Σε Αναζήτηση Κράτους: Το Παλαιστινιακό και ο Ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων στη μη Επίλυση του, Λευκωσία, Power Publishing, 2012.

Έχει επίσης συγγράψει και εκδώσει δύο βιβλία σε αγγλόφωνους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού με θέμα τις επεμβάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων και τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού. Μιλά αγγλικά, ιταλικά και τουρκικά.