Ο Χριστόφορος Χριστοφής είναι γόνος Ελλήνων της διασποράς. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στο Παρίσι όπου πέρασε μεγάλο μέρος της νεότητάς του, καθώς και στην Ιταλία και τη Νέα Υόρκη. Γνώρισε σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης, μεταξύ άλλων τη διάσημη Ιταλίδα σκηνογράφο και ζωγράφο Lila De Nobili, της οποίας υπήρξε μαθητής.

Έγινε πολύ νέος γνωστός με τις ταινίες του Περιπλάνηση και Ρόζα, οι οποίες βραβεύτηκαν σε διεθνή φεστιβάλ και εξυμνήθηκαν από Έλληνες και ξένους κριτικούς. Έχει σκηνοθετήσει πρωτοποριακά μουσικά έργα και σύγχρονες όπερες, σε παγκόσμιες πρεμιέρες, όπως του Antonio Cericola και του Marian Kouzan στην Ιταλία και στη Γαλλία του Γιάννη Δροσίτη και του Νίκου Ξανθούλη στην Ελλάδα.

Έχει συνεργαστεί με την Ελένη Καραϊνδρου η οποία έγραψε τη μουσική των ταινιών του, καθώς και με τον Περικλή Κούκο στη σκηνική καντάτα Ημερολόγιο για περαστικούς σε κείμενα και στίχους του Χριστόφορου Χριστοφή για τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη.

Για την τηλεόραση (ΕΡΤ-1), έχει σκηνοθετήσει τη Χαμένη Άνοιξη του Στρατή Τσίρκα και τη σειρά Βιζυηνός – Η σιωπή των αγγέλων.

Έχει γράψει νουβέλες, λιμπρέτα και θεατρικά έργα. Επίσης, έχει διασκευάσει θεατρικά κλασικά λογοτεχνικά έργα, καθώς και τη μεταγραφή της Ασπίδας του Μένανδρου.

Το 2000, Η Xρυσόμυγα παίχτηκε από αγγλικό θίασο στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου με τον τίτλο Mayfly.

Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.