Γεννήθηκε το 1941 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ζωγραφική, με δάσκαλο στο προκαταρτικό τον Γιώργο Μαυροειδή και στη συνέχεια στο εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη. Φοίτησε επίσης στο Εργαστήριο Τεχνικής της Νωπογραφίας και των Φορητών Εικόνων, με δασκάλους τον Κώστα Γεωργακόπουλο και τον Κωνσταντίνο Ξυνόπουλο. Τέλος, μαθήτευσε στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο του Πάνου Σαραφιανού.

Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τη χαρακτική και την αγιογραφία. Η καλλιτεχνική του εργασία, ζωγραφική και χαρακτική, έχει παρουσιαστεί σε 15 ατομικές και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει φιλοτεχνήσει πλήθος φορητών εικόνων και έχει εικονογραφήσει διάφορους ιερούς ναούς.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική εικαστική δημιουργία έχει ασχοληθεί ενεργά με την ανάπτυξη της τέχνης και τη βελτίωση της ζωής των καλλιτεχνών. Έχει διατελέσει: Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ), μέλος της επιτροπής για τα εικαστικά του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων, Πρόεδρος της ΑΣΚΕ της ΕΡΤ, ΓΓ του «Συλλόγου Πτυχιούχων ΑΣΚΤ», Αντιπρόεδρος του «Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γλυφάδας» και Αντιπρόεδρος της «Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων». Διετέλεσε ακόμα Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού του Δήμου Γλυφάδας – Πινακοθήκη Πιερίδη και μέλος της Επιτροπής Μνημείων του Δήμου Αθηναίων.

Παραγωγός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών για τα εικαστικά, έχει εργαστεί στην ΕΤ2 της ΕΡΤ, στο 4ο πρόγραμμα της ΕΡΑ, στον «931 Τικ Τακ FM» και στην ΕΡΑ ΣΠOPT. Ποιήματα του Μιχαήλ Αγγελάκη έχουν εκδοθεί σε τέσσερις ποιητικές συλλογές (Ο αρχαίος τοίχος με τα μικρά αγριολούλουδα, 1990, Ο δημαρχίσκος, 1992, Εν πλω, 1999, Εκ των έσω, 2014) και έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά.

Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού “ARTHINA” και μέλος της «Ειδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών» της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια σχετικά με τις εικαστικές τέχνες και έχει επιμεληθεί μεγάλες θεσμικές εκθέσεις εικαστικών τεχνών.

Επί σειρά ετών διδάσκει αγιογραφία στο Εργαστήριο Καλών Τεχνών Γλυφάδας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γλυφάδας κ.ά. Έργα του βρίσκονται σε διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.