espa banner

Νέα

Παρουσιάσεις «Εικονικού Εφιάλτη» του πρέσβη Διονυσίου Καλαμβρέζου

Παρουσιάσεις «Εικονικού Εφιάλτη» του πρέσβη Διονυσίου Καλαμβρέζου

13 Απριλίου 2024

By Του Δημήτρη Τσάκα  –  April 17, 2024

Ο πρέσβης Διονύσιος Καλαμβρέζος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: GOA.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρέσβης Διονύσιος Καλαμβρέζος και συνάμα συγγραφέας του βιβλίου «Εικονικός Εφιάλτης» το απόγευμα της Τρίτης, 16ης Απριλίου 2024 επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπου έγινε δεκτός και συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Παράλληλα τον ενημέρωσε για τις τρεις παρουσιάσεις του νέου του βιβλίου που θα λάβουν χώρα αύριο Πέμπτη στο Μανχάταν, μεθαύριο, Παρασκευή στην Αστόρια και την Κυριακή στο Γκρίνπορτ του Λογνκ Άϊλαντ και του αφιέρωσε ένα βιβλίο.

Οι παρουσιάσεις, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, διοργανώνονται με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ» σε συνεργασία με δέκα οργανώσεις της Ομογένειας. Οι παρουσιάσεις τελούν υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών και το Hellenic American Project του Κολεγίου του Κουίνς.

Η πρώτη παρουσίαση θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου, 2024 και ώρα 6.00 μ.μ. στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν , (Greek Orthodox Archdiocesan Cathedral of the Holy Trinity. 337 E 74th St., New York, NY 10021) και θα έχει ως ομιλητές τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβη Ευάγγελο Σέκερη και τους Θάνο Γιαννακόπουλο, Δρ. Γιώργο Γιάκο, Νίκο Λαριγγάκη, Δρ. Αναστασία Ρωμανού, Λυδία Βενιέρη και τον ίδιο τον συγγραφέα Διονύση Καλαμβρέζο.

Τον συντονισμό θα αναλάβει ο Πήτερ Μουλίνος. Θα ακολουθήσει δεξίωση χορηγίας της Law Firm of Moulinos and Associates.

Η δεύτερη παρουσίαση θα λάβει χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 19ης Απριλίου 2024 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Κεφαλονίτικο Σπίτι, στην Αστόρια ( 20-41 Steinway Street, Astoria, New York 11105)

Ομιλητές θα είναι ο Δρ. Νικόλας Αλεξίου, ο Δρ. Γιώργος Γιάκος, η Λυδία Βενιέρη, η Δρ. Αναστασία Ρωμανού, η Μαίρη Μαίλς, ο Δρ. Αλέξανδρος Γραικός, και ο συγγραφέας Διονύσης Καλαμβρέζος, Ph.D. Συντονιστής ο Κώστας Βαγγελάτος

Θα ακολουθήσει δεξίωση χορηγίας του Kefalos Society of America.

Η τελευταία παρουσίαση θα λάβει χώρα στην Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος την Κυριακή 21 Απριλίου, 2024, 12:00-14:00,( Transfiguration of Christ Greek Orthodox Church of Mattituck 1950, Breakwater Road, Mattituck, New York 11952)

Ομιλητές είναι ο Δρ. Νικόλας Αλεξίου, ο Δρ. Γιώργος Γιάκος, η Λυδία Βενιέρη, η Δρ. Αναστασία Ρωμανού, ο Δρ. Αλέξανδρος Γραικός, και ο συγγραφέας Διονύσης Καλαμβρέζος, Ph.D. Συντονίστρια: Μαρίκα Αντρεόλα -Παλαιός

Θα ακολουθήσει δεξίωση χορηγίας του Hellenic American Taxpayers & Civic Assoc of Southold Township (HATCAST).

Το βιβλίο

Ο Εικονικός εφιάλτης διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον, στη Νέα Υόρκη, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν η τεχνητή νοημοσύνη, η ψηφιοποίηση, οι κυβερνοεπιθέσεις και η μετανάστευση. Μετά τις μεγάλες πανδημίες, τις συγκρούσεις στην Ανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, τις ενεργειακές κρίσεις και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, εγκαθιδρύεται στις ΗΠΑ, η στρατηγική για μια νέα εποχή ασφάλειας, ευημερίας και ανάπτυξης για όλους και λαμβάνονται σχετικά μέτρα. Καθώς όμως αυτά δεν έχουν άμεσο αποτέλεσμα σε μια κατηγορία πολιτών, δημιουργείται η Μεταβατική Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, με σκοπό να συμβάλει στην ομαλή προσαρμογή τους στη νέα εποχή. Εκείνη την περίοδο, εκτός από τις συμβατικές κυβερνοεπιθέσεις που συνεχίζονται παρά τα μέτρα, οι περισσότερες προερχόμενες από ξένους εχθρικούς δρώντες και εγκληματικά δίκτυα, πραγματοποιούνται και μη συμβατικές επιθέσεις. Άγνωστοι δημιουργούν έναν εικονικό τόπο, στον οποίο παρασύρουν τους χρήστες του Διαδικτύου, μεταφέροντάς τους σε απροσδιόριστα εικονικά περιβάλλοντα. Στις εξελίξεις και στις ακούσιες εικονικές περιπλανήσεις εμπλέκονται στελέχη κρατικών υπηρεσιών, ερευνητές σε προγράμματα αντιμετώπισης ψυχώσεων αποδιδόμενων στις νέες τεχνολογίες, κάποιοι που υποφέρουν από συγκεκριμένες νευρολογικές ασθένειες, αντικυβερνητικοί ακτιβιστές και μια μυστηριώδης νεαρή γυναίκα. Η μυστηριώδης αυτή γυναίκα, ενώ φαίνεται ότι ζει μια συνηθισμένη ζωή, έχει κεντρικό ρόλο, συχνά ακούσια και ανεξέλεγκτα, χωρίς η ίδια να το αντιλαμβάνεται, σε μια παράλληλα εξελισσόμενη ιστορία, στον πραγματικό αλλά και στον εικονικό κόσμο.Εκδόσεις Παπαζήσης.

Ο συγγραφέας

Διονύσιος Καλαμβρέζος

O Διονύσης Καλαμβρέζος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα, διεθνές δίκαιο και σύγχρονη ιστορία στο Λονδίνο (LSE) και στο Παρίσι (Paris-ΙΙ) και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τον Ελληνισμό στη Ρωσία και τις άλλες χώρες της τ. ΕΣΣΔ. Υπηρετεί στην Πρεσβεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Έχει επίσης υπηρετήσει στις Πρεσβείες της Ελλάδας στη Μόσχα και στο Πεκίνο, στις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη (Νέα Υόρκη) και στην ΕΕ.

Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: Η μηχανή σταμάτησε, διηγήματα φαντασίας (Εκδόσεις Τέχνη και Λόγος, 1986, Εκδόσεις Αίολος 2006), Ένα περιστατικό στα χρόνια της Δυαρχίας, μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας (Εκδόσεις Ροές, 1987), Η αρρώστια και το λουλούδι του λωτού, μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας (Εκδόσεις Αίολος, 1995), Ιστορίες ερημιτών, ναυαγών και εξόριστων, διηγήματα φαντασίας (Εκδόσεις Αίολος, 1995), Μόσχα-Νέα Υόρκη, ο αντεστραμμένος κόσμος, μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας (Εκδόσεις Λιβάνη, 2002), Ο τρομοκράτης και η πόλη, διηγήματα φαντασίας (Εκδόσεις Αίολος, 2006), Ο Ελληνισμός στη Ρωσία και στις άλλες χώρες της τ. ΕΣΣΔ. Σύντομη ιστορία, κρίσεις μετά το 1991, ελληνικές παρεμβάσεις, προοπτικές (Εκδόσεις Παπαζήση, 2017). Έχουν δημοσιευθεί διηγήματα, άρθρα και εργασίες του σε ανθολογίες, επιθεωρήσεις, περιοδικά και εφημερίδες.