Ο David Jobber είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός του μάρκετινγκ. Είναι Επίτιμος καθηγητής του Μάρκετινγκ στο Bradford University School of Management. Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, μεταπτυχιακού πάνω σε business and management από το University of Warwick και διδακτορικού από το University of Bradford.
Πριν γίνει δεκτός στο Bradford School of Management, ο David εργάστηκε για το TI Group στον τομέα του μάρκετινγκ και των πωλήσεων, και ήταν λέκτορας μάρκετινγκ στο University of Huddersfield. Έχει μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία μαθημάτων μάρκετινγκ σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό επίπεδο και στην εκπαίδευση στελεχών με εξειδίκευση σε διαεπιχειρησιακό μάρκετινγκ (business-to business marketing), διαχείριση πωλήσεων (sales management) και έρευνα αγοράς (marketing research). Διαθέτει αποδεδειγμένο ιστορικό αριστείας στη διδασκαλία σε όλα τα επίπεδα, που βασίζεται στην αξιολόγηση. Η ικανότητά του στη διδασκαλία αντανακλάται στις επισκέψεις στα Πανεπιστήμια των Lancaster, Loughborough και Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου και του University of Wellington της Νέας Ζηλανδίας. Έχει διδάξει μάρκετινγκ σε διευθυντικά στελέχη σε διεθνείς εταιρείες όπως BP, Allied Domecq, the BBC, Bass, Croda International, Rolls-Royce και Rio Tinto.
Η στήριξη της διδασκαλίας του αποτελεί σημείο επιτυχίας στην ακαδημαϊκή έρευνα. Ο David έχει πάνω από 150 δημοσιεύσεις στον τομέα του μάρκετινγκ σε περιοδικά όπως το Journal of Research in Marketing, MIS Quarterly, Strategic Management Journal, Journal of International Business Studies, Journal of Management, Journal of Business Research, European Journal of Marketing, Journal of Product Innovation Management, Journal of Personal Selling and Sales Management και Journal of the Operational Research Society. Ο David έχει υπηρετήσει στη συντακτική επιτροπή των International Journal of Research in Marketing, Journal of Personal Selling and Sales Management, European Journal of Marketing και the Journal of Marketing Management. Έχει συμμετάσχει ως Ειδικός Σύμβουλος στην ομάδα Έρευνας Αξιολόγησης που βαθμολόγησε το προϊόν της έρευνας όλων των σχολείων business και management σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο David έχει επίσης λάβει βραβείο Academy of Marketing’s Life Achievement για διακεκριμένες και εξαιρετικές υπηρεσίες στο μάρκετινγκ.