Ο Αντώνης Οικονόμου ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1999 από το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2001 διορίστηκε Λέκτορας στο Τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα ως Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας. Διδάσκει μαθήματα Επιχειρησιακής Έρευνας και Πιθανοτήτων στο Τμήμα Μαθηματικών και μαθήματα Πιθανοτήτων, Στατιστικής και Γενικών Μαθηματικών σε άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Έγραψε το τέταρτο κεφάλαιο του βιβλίου.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Επιχειρησιακή Έρευνα, στη Διοίκηση Λειτουργιών, στις Εφαρμοσμένες Πιθανότητες, στη Θεωρία Παιγνίων και στη Μαθηματική Βιολογία. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει πάνω από 70 εργασίες που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, μεταξύ των οποίων τα κορυφαία στις περιοχές τους Operations Research, Productions and Operations Management, European Journal of Operational Research και Journal of Mathematical Biology.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το βασικό πτυχίο του είναι από το Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, ενώ έλαβε Μάστερ από το University of California, Los Angeles, USA, καθώς και από το ΕΚΠΑ. Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ με επιβλέποντα τον Δ. Φακίνο.