Η Σταυρούλα Κοφινά (Αθήνα, 1972) είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας και του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Κοινωνική Πολιτική με ειδίκευση στην φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Εργάσθηκε επί 25 χρόνια ως Κοινωνική Λειτουργός πρώτης γραμμής σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρέχοντας υπηρεσίες σε θέματα παιδικής προστασίας, υποστήριξης κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων (Ρομά, ΑμεΑ, ενήλικοι/ανήλικοι παραβάτες, άστεγοι κ.ά.), κοινωνικού σχεδιασμού και παρακολούθησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Πλέον εργάζεται στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και παράλληλα διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, της Ομάδας Εργασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Healthy Cities Environment and Health Working Group» και της Επιτροπής Παιδικής Προστασίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην παιδική φτώχεια, την παιδική προστασία, την κοινωνική ένταξη και τις χωρικές διαστάσεις του κοινωνικού αποκλεισμού.